Особливості витримки тютюну

 
Ще в період зародження культури тютюнопаління вважалося, що свіжо зірваний тютюн найкраще проявляє свій характер, до того ж тривале зберігання погано на ньому позначається. На щастя, з часом багато курців переконалися, що витримка для тютюну бути найкращим процесом по розкриттю смакових якостей. У цій статті поговоримо про особливості зберігання тютюну і самому процесі ферментації.
 

 Ферментація тютюну-що це таке?

Чи не для кожного курця досить ясно, що ж собою являє витримка тютюну. По суті, це процес бродіння, або більш доступною мовою, процес гниття, який управляється людиною. Швидше за все, в цьому визначенні вас мало що приваблює, але не поспішайте з висновками, а найкраще ще згадайте про елітний дорогому виноградному напої. Завдяки тим же процесам бродіння, вино набуває нові смакові відтінки, тому кращі пляшки вино завжди поважного віку. Така ж ситуація і з тютюновим листям, які під впливом ферментації набувають вишукані смаки. На сьогоднішній день процес витримки тютюну може бути з доступом повітря і без. Кожен з варіантів змінює властивості тютюну по-своєму, тому зберігаючи один і той же тютюн двома способами можна отримати результати, які буде істотно відрізнятися один від одного. Виділимо основні аспекти витримки тютюну:

  • Чим більше цукру, тим сильніше змінюється тютюн-цукор є тим елементом, який сприяє бродінню і чим його більше, тим активніше цей процес, тим помітніше зміни.
  • Комбінація різних тютюнових сортів можуть змінювати один одного. Яскравим прикладом може стати Вірджинія, яка надає Латакії приємний фруктовий смак.
  • Не завжди витримка тютюну пом'якшує і прибирає незграбність смаку. Яскравим прикладом може бути популярний Темний Берлі, який з часом лише буде міцніти, набирати потужний Сигарний смак.

Де зберігати тютюн?

Для витримки тютюну найкращим чином підходять банки з закручуються кришками, які використовують для консервації. Слід зазначити, що описаний тут далі спосіб має на увазі його зберігання без доступу кисню.

Отже, тютюн поміщають в банку, добре його ущільнивши. Щоб ферментація тривав протягом усього періоду зберігання, ¼ банки залишають незаповненою. Такого обсяг повітря цілком достатньо для протікання звичних процесів гниття. Далі буде потрібно скористатися азами консервації, зокрема правильно загвинтити кришку, створивши умови вакууму. Щоб нічого не зіпсувати, банку з тютюном слід занурити в гарячу воду на 15 хв, температура якої повинна відповідати тій, що прийнятна для вас вчасно прийняття душу мул ванній. По закінченню часу загвинтити кришку і залишити остигати в темному місці. Коли повітря в банку повністю охолоне, він ще більше притягне до себе закриту кришку, тим самим створивши необхідні умови вакууму.

Скільки потрібно зберігати тютюн?

Познайомившись з новим тютюном і визначивши для себе, що він досить хороший, можете провести експеримент і отримати безцінний досвід, дізнавшись як же змінитися його смак, завдяки процесу ферментації. Як кажуть експерти, вже через пів року зберігання можна замінити невеликі зміни в смаку, порівнявши його зі свежеприобретенним варіантом. Але, в залежності від тютюнового сорту, зміни можуть бути і зовсім не видно, тому рекомендується проводити порівняльні характеристики по закінченню року, а то і два. Не слід думати, що чим більше років зберігатися тютюн, тим він краще. Після трьох років зберігання процеси гниття сповільнюються, а, отже, наступні роки не сильно змінять тютюновий смак.

Чи сподобатися вам витриманий тютюн? Цього ніхто не знає, адже з часом смаки споживачів змінюються, з'являються нові переваги, тому складно змоделювати ваші враження в майбутньому.

 

Все для електронного паління







Забули пароль?
Реєстрація!


 
закрыть
Купити в 1 клік









Дякуємо!

Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.

Вгору