Мистецтво обкурювання нової трубки |
Мистецтво обкурювання нової трубки Один і той же тютюн може звучати по-різному, а причиною цього є саме трубка. Нова не обкурена трубка нерідко викликає підгоряння тютюну, що значно спотворює смак. Щоб виправити цю ситуацію, кожен досвідчений курець, купуючи нову трубку, знає, що для початку її необхідно як краще обкурити. У цій статті ми поговоримо про такий настільки важливий процес як обкурювання трубки.
Як отримати якісний нагар? Комфортність куріння багато в чому залежить від якості нагару. Помилково вважати, що залишивши трубку не чищеної, ви швидше досягнете поставленої мети. На стінках хащі буде утворюватися шар, який буде легко кришитися, тим самим розбавляючи смак використовуваного тютюну легкими нотками гіркоти. Присутність Гару в ароматі теж не виключено, тому задоволення від такого куріння ви навряд чи отримаєте. Якщо ви хочете дійсно додати смакам особливого обсягу, розкрити його кожну ноту, слід якомога ретельніше обкурити трубку. Через особливості використовуваного бріара при створенні трубки, час, який буде потрібно для отримання якісного нагару, точно визначити неможливо. У деяких він нагорає дуже повільно, стаючи дуже щільним, в інших же цей процес йде на багато швидше. В процесі обкурювання важливо навчитися витримувати необхідну температуру і темп, особливо коли трубка абсолютно нова. Розглянемо, які ж є способи обкурювання трубки. Американська система передбачає набивання чаші тютюном до верху і її викурюванням до самого кінця. При палінні необхідно поступово притоптувати утворився попіл. Дійшовши до середини, важливо повільно повертати і постукувати пальцем таким чином, щоб утворився попіл рівномірно розподілявся по поверхні чаші. При цьому способі важливо стежити, щоб осаджувався на стінках саме згорілий попіл, а не попіл з тютюном. Як трубка буде докурена, необхідно перемішати залишки попелу з тютюном. Це дозволить повністю видалити вологу з дня чаші і створити потрібний нагар. Після видалення залишків тютюну, трубку слід залишити в спокої і не продувати, а повторивши кілька разів такий вид обкурювання, можна досягти отримання рівномірного нагару по всій чаші. Французька система обкурювання більш складна, але також дозволяє домогтися гарних результатів. При ній необхідно повністю набиту трубку викурити на половину, після чого все її вміст висипати на аркуш паперу. Зібравши весь попіл, його слід помістити назад в чашу, після чого, затиснувши отвір пальцем, енергійно струсити для повного покриття внутрішніх стінок чаші попелом. Який тютюн брати для обкурювання? Найкраще брати той Тютюн для обкурювання трубки, який вам добре знайомий. Також не рідко віддається перевага сумішам, які в подальшому будуть використовуватися для куріння цієї трубкою. Достатньо лише підібрати тютюн тієї смакової групи, яка вам найбільше подобається. Оптимальним варіантом буде будь-яка суміш тютюну Вірджинія. Завдяки її тонкому смаку, при обкурюванні трубки відразу зможете відчути зміни. Не слід переживати, що використовуючи солодку Вірджинію, трубка назавжди набуває солодкуватий присмак. Через кілька циклів використання інших тютюнових сумішей ви і не згадайте, що ж було першочерговим. У той же час, якщо ви хочете отримувати м'який і приємний смак, все ж рекомендується дотримуватися однієї тютюнової групи. Поговоримо трохи детальніше про сам процес набивання тютюну. Як правильно набити тютюн? Вибравши потрібну тютюнову суміш, не поспішайте набивати нею трубку. Визначте для себе, яким способом ви будете її обкурювати. Тютюн слід набивати не дуже щільно, пам'ятаючи про те, що на цьому етапі ми допомагаємо трубці розкрити свої смакові якості, а не вдосталь насолодитися смаком обраної суміші. Найбільш простим способом вважається поступове викурювання трубки з різним рівнем набивання – від меншої до більшої. Перший етап буде наповнення трубки сумішшю на третину і плавне її викурювання. Другим етапом буде наповнення її на половину, а третім – повна набивка. Рекомендовано курити трубку раз в день, залишаючи їй день на відпочинок. Традиційно вважається трубка обкуреної після трьох тижнів, але ця величина відносна. Коли досягається стабільний смак, а з чаші доноситися приємний аромат тютюну, цей процес можна вважати завершеним. Процес обкурювання нової трубки цікавий і цікавий по-своєму. Ви знайомитеся з особливостями тютюнових трубок, розкриваєте їх смак, а також більш детально вивчаєте можливі інтерпретації тютюнових сумішей. На особливу увагу заслуговують трубки з карбонізацією, в яких виробники захищають внутрішні стінки чаші шаром спеціальної суміші. Бувають випадки, що при першому розкурюванні такі трубки надають тютюну не дуже приємних присмаків, а в подальшому і зовсім можна зіткнутися з відшаровуванням цього захисту. Як правило, у хороших виробників таке з трубками не спостерігається, тому якщо ви і зважитеся на покупку трубки з карбонізацією, віддавайте перевагу лише перевіреним фірмам. |
Дякуємо!
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.