Як забити кальян: поради та рекомендації

Забити чашу правильно-це, мабуть, головний аспект в приготуванні кальяну. Якість диму і процес в цілому залежить саме від підготовки. Скористайтеся порадами фахівців з приводу того, як правильно забити чашу кальяну, і куріння обов'язково принесе вам задоволення.

 

6-1

Покрокова інструкція, як забити кальян найпростіший і часто використовуваний спосіб складається з декількох етапів:

  1. Визначення необхідної кількості тютюну. Невеликий секрет: потрібно таку кількість сировини, щоб від нього до краю фольги залишився відступ в 2-5 мм.
  2. Надання тютюну «пухнастості". Чаша для кальяну повинна бути заповнена пухким, повітряним тютюном. Для цього його необхідно трохи розпушити його. Прямо в пачці розмішайте його звичайною виделкою. Потім висипте потрібну кількість в долоню і злегка перемішайте (це також корисно, якщо ви хочете зробити суміш тютюну). До того ж така процедура прибере зайвий сироп – він залишиться на долоні. Після цього залишається розсипати його в чашу дрібкою, подібно солі.
  3. Вирівнювання тютюнового шару - щоб чаша з тютюном рівномірно прогрівалася, і тютюн не підгорав від фольги. Для зручності найкраще скористатися зубочисткою або шилом.
  4. Формування "колодязя" з тютюну. Даний крок не обов'язковий, однак завдяки цьому нехитрому дії поліпшується тяга.

Як укласти тютюн в чашу

Заповнювати чаша для кальяну одним із способів:

  • Повітряна укладання-полягає в попередньому» розпушенні " тютюну. Головне правило-між тютюном і фольгою повинен дотримуватися невеликий відступ. Від цього залежить міцність кальяну: забивання тим міцніше, чим менше відступ. Такий спосіб заповнення чаші підійде любителям густого димного кальяну. Міцність відчувається незначно.
  • Щільна забивка-дозволяє отримати від кальяну більш яскраву смакопередачу, проте диму буде менше. Для цього необхідно лише утрамбувати тютюн в чаші так, щоб листя були трохи нижче краю стінок. Любителі кальяну відзначають, що при щільній забивці курити кальян вийде трохи довше, ніж при повітряної. Найбільш підходяща чаша для щільної утрамбовки тютюну – з одним отвором по центру.

6-2

  • Метод overpack-особливістю такої забивання є надмірна кількість тютюну. Важливо дотримати правило: кількість підноситься над чашею тютюну має бути вдвічі більше, ніж всередині неї. Такий спосіб дозволяє в повній мірі відчути міцність (вона теж збільшується вдвічі) і яскравість смаку. Верхній шар запікається вугіллям. Для такої забивання найкращим вибором стане глиняна чаша в поєднанні з жаростійким тютюном.
  • Забивання в дотик. Схожа на попередній метод, але тут кількість тютюну невелике (гірка повинна бути менше, ніж в способі «оверпак»). Листя злегка стикаються з фольгою або калаудом.

Вибір чаші

Тепер, коли ви знаєте все про забивання кальяну, саме час визначити, як правильно вибрати хорошу чашу для кальяну.

Ці деталі діляться на групи:

  • За типом-можуть бути виготовлені вручну з глини, з порошкової суміші або з інших матеріалів, таких як камінь, скло або силікон. Крім цього, один від одного чаші відрізняються обробкою. Чашки без покриття брати не рекомендується, так як вони вбирають в себе тютюновий сік і швидко приходять в непридатність через змішування смаків раніше скурених тютюнових сумішей.
  • По виду-чаші бувають з отвором посередині (для тютюну дрібної нарізки), з прямою циркуляцією і плоским дном (максимально розкривають міцність), напівсферичні (класичний варіант кальянної чаші).

Тепер ви знаєте всі основні тонкощі приготування кальяну. Урізноманітніть свій вечір і зробіть його особливим!  

Все для електронного паління







Забули пароль?
Реєстрація!


 
закрыть
Купити в 1 клік









Дякуємо!

Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.

Вгору